• Windows 11-användare möter mer annonsering

  Windows 11-användare möter mer annonsering

  PUBLICERAD 2023-04-16

  Microsoft planerar att visa fler annonser i Windows 11, med syftet att uppmärksamma användarna om fördelarna med ett Microsoftkonto. Det är oklart om annonserna även kommer att dyka upp för standardanvändare.

  Microsoft förbereder sig för att utöka annonseringen i startmenyn för Windows 11-användare, rapporterar Computer Sweden. I en kommande förhandsversion av operativsystemet kommer antalet egna annonser att öka, specifikt placerade ovanför Logga ut-knappen. Dessa annonser kommer att rikta sig mot att informera användarna om fördelarna med att ha ett Microsoftkonto.

  Det är ännu oklart om dessa annonser kommer att visas för standardanvändare av Windows 11 eller om de enbart kommer att finnas i förhandsversionen. Detta kan väcka frågor om användarupplevelsen, då fler annonser kan innebära en ökad distraktion och en potentiellt störande inverkan på arbetsflödet.

  Microsoft har ännu inte kommenterat huruvida detta är en tillfällig test eller om det är en permanent förändring i hur operativsystemet kommer att fungera. Vissa användare kan vara oroade över att annonseringen kan leda till en försämrad upplevelse, medan andra kanske ser det som en möjlighet att upptäcka nya funktioner och fördelar kopplade till deras Microsoftkonto.

  Trots dessa förändringar är det viktigt att påpeka att användare ändå kan anpassa och stänga av annonser i sina inställningar om de så önskar. Det återstår att se hur Microsofts beslut påverkar användarupplevelsen och om de kommer att anpassa sin strategi baserat på användarnas åsikter och feedback.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst