• Windows 12 - Microsofts nästa steg mot säkerhet och AI-integration

  Windows 12 - Microsofts nästa steg mot säkerhet och AI-integration

  PUBLICERAD 2023-03-31

  Microsofts tänkta operativsystem Windows 12 sägs fokusera på säkerhet och AI-funktioner, med en modulär design för bättre anpassning till olika hårdvaror, enligt källor nära projektet.

  Det ryktas att Microsoft planerar att lansera en ny och moderniserad version av sitt populära operativsystem, Windows. Nästa version, som sannolikt kommer att kallas Windows 12, uppges fokusera på säkerhet och AI-funktioner för att möta användarnas växande behov av skydd och intelligenta system. Dessa påståenden kommer från sajten Windows Central, som hänvisar till källor med insyn i Microsofts planer.

  En av de mer intressanta aspekterna av Windows 12 är dess modulära design, känd som Core PC. Denna funktion innebär att operativsystemet kan anpassas i högre grad efter vilken hårdvara det körs på. Detta ger möjlighet för användare och tillverkare att skräddarsy systemet för sina specifika behov och för att optimera prestanda.

  En modulär design innebär också att Microsoft kan erbjuda smidigare uppdateringar och förbättringar av systemet, utan att användare behöver bekymra sig om att göra stora uppgraderingar eller om att deras hårdvara inte längre är kompatibel. Detta kan även bidra till ökad säkerhet, eftersom systemet kan uppdateras snabbare för att skydda användare mot nya hot.

  Trots ryktena har Microsoft avböjt att kommentera dessa uppgifter och har inte bekräftat om en sådan version av Windows verkligen är under utveckling. Men om dessa rykten visar sig vara sanna, kan vi förvänta oss en spännande framtid för Windows-användare, där säkerhet och AI-funktioner blir en central del av operativsystemet.

  Det återstår att se när och om Windows 12 blir en realitet, men oavsett vad Microsoft har i åtanke för framtiden, verkar det säkert att säkerhet och AI kommer att spela en allt större roll i utvecklingen av operativsystem.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst