• Youtube sätter hårdare press på användare med annonsblockerare

  Youtube sätter hårdare press på användare med annonsblockerare

  PUBLICERAD 2023-06-30

  Youtube testar nya åtgärder mot användare med annonsblockerare. Nu riskerar de att stängas ute från plattformen om de inte avaktiverar sin annonsblockerare eller skaffar ett premiumabonnemang.

  Det har framkommit att Youtube testar strängare åtgärder mot de användare som använder sig av annonsblockerare. Plattformen, som tidigare endast uppmanat besökare att tillåta annonser, meddelar nu vissa användare att de endast har tre klipp kvar att titta på innan de stängs ute.

  För att fortsätta titta på Youtube, kommer användare att behöva avaktivera sin annonsblockerare eller överväga att skaffa ett premiumabonnemang. Hittills har Youtube inte gjort något officiellt tillkännagivande om denna ändring i strategi.

  Detta drag från Youtube väcker frågor om användarnas frihet att kontrollera sin egen webbupplevelse. Samtidigt visar det hur allvarligt företag tar på frågan om annonsblockering, som kan underminera deras reklamintäkter. Dock finns tecken på att detta fortfarande är ett test, enligt rapporter från Mobil.se. Framtiden kommer att visa om denna hårdare inställning blir en permanent del av Youtubes policy.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst