• Internet Explorer 8 klar för nedladdning

  Internet Explorer 8 klar för nedladdning

  PUBLICERAD 2009-03-19

  Det finns en hel uppsjö av webbläsare att välja mellan nu för tiden, och Microsoft bidrar nu med ytterligare en - den åttonde upplagan av Internet Explorer är nu klar för nedladding.

  Webbläsarmarknaden har fullständigt svämmats över på de senaste åren. Alla ska ha sin egna variant och alla följer de delar av standarderna som man själv tycker vara viktiga.


  Men oavsett hur många olika smaker av webbläsare som finns att välja mellan så kan endast en vara herre på täppan.


  Microsoft kom idag alltså ut med sitt senaste tillskott till webbläsardjungeln, Internet Explorer 8, som nu blivit tillgänglig för miljontals datorer världen över.


  Klockan 17 i eftermiddags släpptes IE8 på Microsofts hemsida och många är förväntasfulla över vad webbläsaren har att erbjuda i förhållande till konkurrenterna Firefox, Chrome och Safari.


  Om man tittar på andelen användare så leder Internet Explorer stort med nästan 70% jämfört med t. ex. Firefoxs 20%.


  Ett test som Microsoft själva gjort visar att man inte bara har störst marknadsandel, utan att man även har den snabbaste webbläsaren på marknaden. I testet jämförde man prestanda mellan Microsofts IE8, Mozillas Firefox 3.0.5 och Google Chrome 1.0.


  Nu kanske man inte ska ta testet på allt för stort allvar då man inte direkt kan påstå att det är utfört av en opartisk källa, men ändå.


  Tanka hem Internet Explorer 8 från länken här nedanför.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst