• Microsoft släpper akut fix till Windows Server hyper-V

  Microsoft släpper akut fix till Windows Server hyper-V

  PUBLICERAD 2022-12-23

  Microsoft har släppt akuta out-of-band uppdateringar för Windows Server för att åtgärda ett problem med skapandet av virtuella maskiner (VMs) på Hyper-V-värdar efter installationen av December 2022 Patch Tuesday-uppdateringar.

  Microsoft har släppt akuta out-of-band (OOB) uppdateringar för Windows Server för att åtgärda ett problem som orsakade problem med skapandet av virtuella maskiner (VM) på Hyper-V-värdar efter installationen av den här månadens Patch Tuesday-uppdateringar. Problemet påverkade endast VMs som hanterades med System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) och som använde Software Defined Networking (SDN). På drabbade system såg Windows-administratörer varningar under livemigration, SLB Load Balancer eller SDN RAS Gateway misslyckades och upplevde misslyckanden när de skapade nya VMs och anslöt Virtual Network Interface Cards (VNICs).

  Detta problem påverkade endast Windows Server 2019 och Windows Server 2022 efter installationen av December 2022 Patch Tuesday-uppdateringar (KB5021237 och KB5021249). För att lösa problemet måste administratörer installera de OOB-cumulativa uppdateringar som släpptes av Microsoft på alla drabbade Hyper-V-värdar i sin miljö. Dessa uppdateringar levereras inte via Windows Updates och kommer inte att installera automatiskt på drabbade servrar. Istället måste de laddas ned och installeras manuellt via Microsoft Update Catalog eller importeras till Windows Server Update Services (WSUS) och Microsoft Endpoint Configuration Manager. Microsoft har gett instruktioner om att importera uppdateringar till WSUS och Configuration Manager från Microsoft Update Catalog.

  Listan över akuta Windows Server cumulativa uppdateringar som släpptes av Microsoft inkluderar:

  1. Windows Server 2022: KB5022553

  2. Windows Server 2019: KB5022554


  Microsoft har betonat att administratörer inte behöver tillämpa någon tidigare uppdatering innan de installerar dessa cumulativa uppdateringar, och om de redan har installerat uppdateringar som släpptes den 13 december 2022 behöver de inte avinstallera de drabbade uppdateringarna innan de installerar några senare uppdateringar, inklusive de ovan listade uppdateringarna.

  För administratörer som inte kan installera uppdateringarna omedelbart finns en tillfällig lösning. Denna lösning kräver att man kör en uppsättning kommandon på alla SCVMM-hanterade Hyper-V-värdar från en höjd PowerShell-fönster (med det samma efter installationen av KB5021237 och KB5021249 uppdateringar). Microsoft har gett skript för storskaliga distributionspaket på SCVMM Management Server, liksom ytterligare detaljer om hur man tillämpar lösningen i en supportartikel.

  Detta är inte första gången som Microsoft har tvingats släppa akuta out-of-band-uppdateringar för att åtgärda problem med sin mjukvara. I november 2020 släppte företaget en OOB-uppdatering för att fixa ett problem med Print Spooler-tjänsten på Windows 10 och Windows Server. Problemet orsakade att tjänsten slutade att fungera, vilket resulterade i att användare inte kunde skriva ut. Microsoft släppte också en OOB-uppdatering i augusti 2020 för att fixa ett problem med Internet Explorer 11 på Windows 7 och Windows Server 2008 R2, vilket orsakade att webbläsaren slutade att fungera när användare försökte öppna den.

  Sammanfattningsvis är det viktigt för administratörer att hålla sina system uppdaterade med de senaste patcharna och uppdateringarna för att säkerställa att de fungerar smidigt och är säkra. Även om det är vanligt att mjukvara har buggar och problem är det viktigt för företag som Microsoft att snabbt åtgärda dem och släppa uppdateringar för att fixa dem. I det här fallet kommer de akuta out-of-band-uppdateringar som släpptes av Microsoft att hjälpa till att lösa problemet med VM-skapande på Hyper-V-värdar, vilket gör att administratörerna kan fortsätta att hantera och underhålla sina virtuella miljöer utan problem.

Kommentarer

 • Artikeln publicerades för mer än 30 dagar sedan och går därför inte längre att kommentera.

Mest läst